Menu
EUR

Incontinentie

Toon:
Sérélys INCO CONTROL
Sérélys
INCO CONTROL
Natuurlijke ondersteuning voor een goede blaasfunctie.
€39,95 €36,65
 
Toon 1 - 1 van 1

Incontinentie

Als je ouder wordt, verandert je lichaam. Sommige lichaamsfuncties gaan bijvoorbeeld steeds minder goed werken. Je blaas staat een hoop veranderingen te wachten. Als je last krijgt van ongewild urineverlies, dan noemen we dat (urine) incontinentie. Incontinentie kan echter nog meer oorzaken hebben dan alleen ouderdom. We vertellen je er alles over!

 

We geven je graag een antwoord op de volgende vragen:

·         Wat is (urine) incontinentie?

·         Wanneer kan incontinentie optreden?

·         Wat merk ik bij incontinentie?

·         Welke oplossingen bestaan er voor incontinentie?

 

Incontinentie - vrouw heeft hand op haar blaas

 

Wat is (urine) incontinentie?

Incontinentie is een aandoening waarbij je te maken krijgt met urineverlies zonder inspanning of aandrang. Meer dan 3 miljoen Nederlanders hebben te maken met een vorm van incontinentie, maar toch praten we er niet graag over. Helaas blijkt incontinentie nog vaak een taboe, en iets waar mensen zich voor schamen. En dat is zonde, want stilletjes hebben een hoop vrouwen er last van. Urineverlies komt voor bij een kwart tot de helft van de vrouwen. Incontinentie kan geen kwaad, maar het is natuurlijk wel erg vervelend. Gelukkig zijn er manieren om met incontinentie om te gaan. Goed geïnformeerd zijn is het halve werk. Lees hier alles wat je moet weten over incontinentie. Zo krijg jij weer controle over je blaas en niet andersom!

 

Wanneer kan incontinentie optreden?

Incontinent door de overgang

Incontinentie kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het een gevolg zijn van een overactieve blaas. Maar incontinentie ontstaat voornamelijk doordat de spieren rond de blaas en de plasbuis te zwak zijn of niet goed werken. Dit kan op jongere leeftijd bijvoorbeeld gebeuren na een bevalling. Op latere leeftijd ontstaat het vooral als gevolg van hormonale veranderingen na de menopauze. Deze lichamelijke verandering treedt meestal op als vrouwen tussen de 40 en 60 jaar oud zijn. Maar ook mannen kunnen hier mee te maken krijgen in de penopauze.

Tijdens de overgang kan je vaginale weefsel minder elastisch worden. Daarnaast kunnen je bekkenbodemspieren zwakker worden. Dit zijn spieren die de urineleider en de blaas ondersteunen. Ook kan de beschermende bekleding van de urineleider dunner worden. Kortom, er zijn een hoop veranderingen tijdens de overgang die incontinentie kunnen aanwakkeren.

[Meer weten over de menopauze]

Inspanningsincontinentie

Incontinentie kan ook de kop opsteken bij bepaalde inspanningen. Dat wordt ook wel inspanningsincontinentie genoemd. Deze vorm van incontinentie treedt bijvoorbeeld op als jij je buikspieren gebruikt. Bijvoorbeeld als je moet hoesten, niezen, lachen, of winden laat. Maar ook bij lichamelijke inspanning zoals traplopen, bukken, tillen, sporten, rennen, springen of tijdens een bevalling. Dat kan als gevolg hebben dat je ongewild urine verliest.

Incontinentie bij mannen

Incontinentie komt voor bij zowel mannen als vrouwen en is vaak verbonden aan een hogere leeftijd. Vooral blaasproblemen kunnen leiden tot incontinentieklachten, zoals verzwakte blaasspieren, of een vergrote prostaat. Die oefent druk uit op de blaas, waardoor je als man sneller moet plassen.

Neurologische aandoening of operatie

Daarnaast kunnen neurologische aandoeningen of operatieve ingrepen de kans op incontinentie vergroten. Een obstructie van de urinebuis of schade aan de zenuwen kunnen er onder andere voor zorgen dat mensen hun blaas niet meer volledig onder controle hebben. 

 

Wat merk ik bij incontinentie?

 

Ongewenst urineverlies

Vrouwen in de overgang merken vaak dat ze plotseling plas niet op kunnen houden. Soms heb je opeens dwingende aandrang om te plassen. Dat kan erg lastig zijn als er geen WC in de buurt is. Voor veel vrouwen levert dit extra stress op. Zo durf je misschien minder snel de deur uit te gaan, als je niet zeker weet of er een WC dichtbij is. Dat kan zaken als werk, sport, maar ook je sociale leven in de weg zitten. Bovendien kan deze stress weer verder bijdragen aan stress-incontinentie.

Schaamte en stress

De gevolgen van incontinentie zijn dus niet alleen lichamelijk. Mensen schamen zich vaak voor het label 'incontinent' en zijn bang dat mensen nare geurtjes opmerken. Om schaamte, sociaal isolement of zelfs depressie te voorkomen, is het belangrijk om op tijd de juiste hulp te zoeken om incontinentie aan te pakken.

Wanneer naar de dokter?

Hoewel incontinentie op fysiek gebied in principe geen kwaad kan, zijn er een aantal dingen om op te letten. Ga naar de huisarts als je merkt dat je last hebt van één of meerdere van de volgende signalen:

·         Je moet heel vaak plassen of hebt te maken met een grote hoeveelheid urine;

·         Plassen gaat gepaard met pijn of een branderig gevoel;

·         Er zit bloed bij de urine;

·         Je hebt last van verlies van urine, zonder dat je aandrang voelt.

Iedereen heeft zijn eigen symptomen. Als bovenstaande signalen niet bij jou optreden, hoef je niet per se naar een arts en is een operatie niet nodig. Er zijn wel verschillende oplossingen die jij zelf kunt toepassen tegen incontinentie. Voorkom of genees het overgevoelig raken van je volle blaas met onze tips.

 

Welke oplossingen bestaan er voor ongewild urineverlies?

Incontinentie gaat bijna nooit vanzelf over. Gelukkig zijn er verschillende dingen die jij kunt doen om met deze situatie om te gaan.

 • Train de spieren die gebruikt worden bij het plassen. Zo zijn er verschillende oefeningen om de bekkenbodemspieren te trainen. De huisarts kan je hierbij helpen.

 • Sommige medicijnen kunnen klachten geven bij het plassen. Gebruik je medicijnen? Ga dan in gesprek met je huisarts. Misschien kun je een bepaald medicijn minder gaan gebruiken of een alternatief krijgen.

 • Mogelijk helpt het ook om af te vallen. Als je te zwaar bent, staat er meer druk op je buik. Als je gewicht verliest, help je de sluitspier van de blaas om urine beter tegen te houden.

 • Verschillende incontinentieproducten kunnen de impact van incontinentie op je leven verkleinen. Bijvoorbeeld absorberend ondergoed, bedbeschermers, incontinentiepads en -verband en huidverzorgingsproducten om irritaties als gevolg van het verlies van urine te verlichten.

 • Als je last hebt van ongewild urineverlies tijdens het sporten, zijn er speciale tampons beschikbaar. Deze tampons ondersteunen je blaas vanuit de vagina.

 • Blijf genoeg drinken, zo’n 1,5 liter per dag. Minder drinken helpt niet om je plas beter op te houden. Wel kan het helpen om twee weken lang minder cafeïnehoudende dranken te drinken, zoals koffie, thee, frisdrank en energiedrank.

Daarnaast kun je gebruik maken van Sérélys INCO Control. Dit supplement op natuurlijke basis is speciaal ontwikkeld om de overactieve blaas onder controle te krijgen. Zo kun jij vol vertrouwen jouw leven leiden.

 

Wat zijn de eigenschappen en voordelen Sérélys INCO Control?

Sérélys INCO Control is een voedingssupplement voor vrouwen die last hebben van urineverlies. Het werkt voor vrouwen in de overgang, maar ook voor vrouwen van 20 tot 40 jaar wiens bekkenspieren zijn verzwakt door zwangerschap. Neem Sérélys INCO Control dagelijks één keer ’s ochtends of ’s avonds om je blaas in goede conditie te houden!

 

Veilig en natuurlijk

 • Zonder hormonaal werkingsmechanisme: Sérélys INCO Control is veilig te gebruiken, ook in combinatie met andere medicijnen.

 • Bevat geen fyto-oestrogenen activiteit: plantaardige basis van onder andere stuifmeelextract.

 • Capsule van plantaardige oorsprong: hydroxypropylmethylcellulose

 

Unieke blend voor een gezonde blaas

 • Sérélys® INCO Control is een unieke combinatie van UriCyTonin® AF en IU (gezuiverde en doelgerichte stuifmeelextracten), pompoenpitextract en vitamine E.

 • Stuifmeelextract UriCyTonin® Complex ondersteunt het behoud van een gezonde blaas bij volwassenen. Het pompoenpitextract (Cucurbita peop L.) draagt bij aan een gezond functionerende blaas en het bevorderen van een goede urinestroom. Vitamine E beschermt cellen tegen oxidatieve stress.

 

Gepatenteerde technologie

 • 100% natuurlijk: bestaat uit gestandaardiseerde, gezuiverde extracten van stuifmeelkorrels. Deze extracten zijn biologisch ruim beschikbaar.

 • Exclusieve gepatenteerde technologie.

 • Wetenschappelijk geteste formule, rijk aan voedingsstoffen.

 

Blijf de baas over je blaas!

Sérélys INCO Control geeft je de controle over jouw blaas. Zo kun jij vol vertrouwen jouw leven leiden. Kijk hier waar je het kunt krijgen!

 

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!