Menu
EUR
Incontinentie behandeling

Incontinentie behandeling

Door: Sérélys NL Reacties: 0

Incontinentie, met name urine-incontinentie, is een ongemak waar helaas veel vrouwen last van hebben. Maar liefst één op de vier vrouwen krijgt hiermee te maken op verschillende momenten in hun leven. Gelukkig bestaan er allerlei oplossingen om urineverlies te behandelen. In deze blog leggen we uit wat incontinentie inhoudt en wat je eraan kunt doen.

Wat is urine-incontinentie?

Urine-incontinentie staat voor ongewild urineverlies. Het kan zijn dat je bij inspanning zoals hoesten, niezen of sporten, urine verliest. Dit heet stressincontinentie. Maar het kan ook zijn dat je plotseling de aandrang voelt om te plassen en dat je het niet kan ophouden. Dit wordt aandrangincontinentie of urge-incontinentie genoemd. Soms kan het ook een combinatie van beide zijn. Dit noemen we gemengde incontinente.

 

oorzaken van urine-incontinentie

 

Oorzaken van urine-incontinentie

De oorzaken van incontinentie zijn divers. Een bevalling, zwangerschap, verzwakte bekkenbodemspieren of verzakking van de baarmoeder zijn enkele factoren. Ook kunnen aandoeningen aan de zenuwen of bepaalde medicijnen ervoor zorgen dat incontinentie ontstaat.

Een operatie, vooral chirurgische ingrepen in het bekkengebied of aan de prostaat bij mannen, kan ook tot incontinentie leiden. Dit komt doordat zenuwen en spieren die essentieel zijn voor het functioneren van de blaas tijdens de operatie beschadigd kunnen raken.

Ook het verouderingsproces speelt een rol bij incontinentie. Naarmate vrouwen ouder worden, neemt de elasticiteit van de huid en spieren af, wat het risico op incontinentie kan vergroten. Vooral na het optreden van de menopauze.

[products=blog_serelys_incocontrol]

Incontinentie en de Menopauze

De menopauze is een natuurlijk proces in het leven van vrouwen, waarbij er een einde komt aan de vruchtbare periode. Deze overgangsfase treedt meestal op bij vrouwen tussen de 40 en 60 jaar oud en gaat gepaard met hormonale veranderingen die verschillende lichamelijke effecten kunnen hebben.

Één van de mogelijke gevolgen van de menopauze is urine-incontinentie. Tijdens de overgang kan het vaginale weefsel minder elastisch worden en kunnen de bekkenbodemspieren verzwakken. Deze spieren spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van de blaas en urineleider.

Daarnaast kan de bekleding die de urineleider beschermt, dunner worden. Deze veranderingen kunnen leiden tot ongewenst urineverlies, met name bij inspanningen zoals hoesten, niezen en sporten, maar ook door een plotselinge aandrang om te plassen. Veel vrouwen ervaren dit als een extra belasting tijdens de menopauze, maar gelukkig bestaan er diverse behandelmethoden en hulpmiddelen om het urineverlies te beheersen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

 

incontinentie en menopauze

 

Nog steeds een taboe

Helaas houden veel mensen hun incontinentieklachten tot zichzelf, omdat er nog altijd een taboe heerst op dit veelvoorkomende probleem. Het is belangrijk om te realiseren dat je niet alleen bent in je strijd tegen incontinentie. Wanneer de bekkenbodem, blaas en de omliggende spieren als een samenwerkend geheel worden behandeld, kunnen veel ongemakken worden opgelost.

Wanneer actie ondernemen?

Veel mensen blijven te lang met hun klachten rondom ongewenst urineverlies zitten. Het is belangrijk om op tijd hulp te zoeken. Of het nu gaat om inspanningsincontinentie, aandrangincontinentie of gemengde incontinentie, er zijn altijd behandelingsopties beschikbaar.

Dus, als je last hebt van ongewild urineverlies of andere klachten die hiermee te maken hebben, wacht dan niet te lang. Overleg met je huisarts over welke incontinentiebehandeling het beste past bij jouw situatie. Samen kunnen jullie een plan opstellen waarmee je weer vol vertrouwen en zonder zorgen door het leven kan gaan.

Hoe wordt incontinentie vastgesteld?

Wanneer je naar de huisarts gaat omdat je merkt dat je ongewild urine verliest, kan er een inwendig onderzoek plaatsvinden. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van een dunne camera om de inwendige structuur van de plasbuis en omliggende spieren te bekijken. Dit helpt bij het stellen van een correcte diagnose.

 

Consult huisarts incontinentie

 

Welke behandelingen bestaan er bij incontinentie?

Incontinentie is een vervelende en soms zelfs beschamende kwaal. Maar gelukkig zijn er verschillende manieren om het te behandelen. We zetten een aantal oplossingen op een rij die jijzelf of een medisch specialist kan toepassen.

  1. Bekkenfysiotherapie: Hierbij worden patiënten getraind om hun bekkenbodemspieren en sluitspieren te versterken. Goede bekkenbodemoefeningen kunnen je helpen om urine beter op te houden.

  2. Medicatie: Sommige medicijnen kunnen helpen de hoeveelheid urine te of de aandrang te verminderen. Gebruik je bepaalde medicijnen die juist zorgen voor urineverlies? Dan kan de huisarts alternatieven adviseren.

  3. Operatie: Voor sommige vormen van incontinentie, zoals een verzakking, kan een operatie nuttig zijn. Hierbij kan bijvoorbeeld een kunststof bandje worden geplaatst om de urinebuis te ondersteunen.

  4. Hulpmiddelen: Er zijn ook hulpmiddelen zoals verbanden die kunnen helpen bij urineverlies, zodat je in het dagelijks leven minder hinder ondervindt.

  5. Levensstijlaanpassingen: Denk hierbij aan het aanpassen van de vloeistofinname, het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen en dranken die de blaas irriteren. Ook kan incontinentie optreden wanneer je te zwaar bent. Dan helpt het om af te vallen om de drukverhoging in de onderrug en het bekken te verminderen.

Daarnaast kun je gebruik maken van Sérélys INCO Control. Dit supplement op natuurlijke basis is speciaal ontwikkeld om de blaas onder controle te krijgen.

Wat zijn de eigenschappen en voordelen Sérélys INCO Control?

Sérélys INCO Control is een voedingssupplement voor vrouwen die last hebben van urineverlies. Het werkt voor vrouwen in de overgang, maar ook voor vrouwen van 20 tot 40 jaar wiens bekkenspieren zijn verzwakt door bijvoorbeeld een zwangerschap. Neem Sérélys INCO Control dagelijks één keer ’s ochtends of ’s avonds om je blaas in goede conditie te houden!

Veilig en natuurlijk

  • Zonder hormonaal werkingsmechanisme: Sérélys INCO Control is veilig te gebruiken, ook in combinatie met andere medicijnen.

  • Bevat geen fyto-oestrogenen activiteit: plantaardige basis van onder andere stuifmeelextract.

  • Capsule van plantaardige oorsprong: hydroxypropylmethylcellulose

 

Unieke blend voor een gezonde blaas

  • Sérélys® INCO Control is een unieke combinatie UriCyTonin® AF en IU (gezuiverde en doelgerichte stuifmeelextracten), pompoenpitextract en vitamine E.

  • Stuifmeelextract UriCyTonin® Complex ondersteunt het behoud van een gezonde blaas bij volwassenen. Het pompoenpitextract (Cucurbita peop L.) draagt bij aan een gezond functionerende blaas en het bevorderen van een goede urinestroom. Vitamine E beschermt cellen tegen oxidatieve stress.

 

Gepatenteerde technologie

  • 100% natuurlijk: bestaat uit gestandaardiseerde, gezuiverde extracten van stuifmeelkorrels. Deze extracten zijn biologisch ruim beschikbaar.

  • Exclusieve gepatenteerde technologie.

  • Wetenschappelijk geteste formule, rijk aan voedingsstoffen.

[products=blog_serelys_incocontrol]

Blijf de baas over jouw blaas!

Sérélys INCO Control geeft jouw de controle over jouw blaas. Zo kun jij vol vertrouwen jouw leven leiden. Kijk hier waar je het kunt krijgen!

Recente artikelen

07-09-2023
Urineverlies
04-08-2023
Postmenopauze
31-07-2023
Opvliegers

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!